Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв умовляє Болгарію на Південний потік, щоб не залежати від примх. України?

Субота, 31 січня 2009, 14:21

Президент Росії Дмитро Медведєв не гарантує, що газова криза не повториться, і просуває ідею створення Північного і Південного потоків.

Про це він сказав в інтерв'ю Болгарському національному телебаченню, пекредає пресс-служба Кремля.

"Що ж стосується гарантій, то я як президент Росії ніяких гарантій давати не буду. Гарантії мають дати ті, хто насправді створив цю кризу", - заявив він.

Кращою гарантією він назвав проведення міжнародних консультацій по недопущенню подібних криз.

"Я б не хотів, щоб наші болгарські друзі і надалі залежали від політичної ситуації в транзитній державі", - додав він.

"Ви знаєте, я юрист за освітою і прекрасно розумію, що за, скажімо, непостачання мають відповідати обидві держави: і транзитна держава, і держава-постачальник, ну або компанії з цих держав", - сказав Медведєв.

"Не самі держави, тому що держави не поставляють енергоносії. Але в кінцевому рахунку юридична відповідальність повинна концентруватися на стороні, що реально винувата в невиконанні договору", - пояснив він.

Тому, на його думку, мають бути проведені широкомасштабні консультації і підготовка нових угод на цю тему, "тому що старі угоди, на жаль, виявилися неефективними".

"Другий напрямок, на мій погляд, достатньо актуальний і знаходиться цілком у руслі наших дружніх відносин з Болгарією, – це максимально швидке просування нових енергетичних шляхів. Я маю на увазі і проект "Південний потік", і проект "Північний потік"", - сказав Медведєв.

"Якщо ми зможемо диверсифікувати постачання, Європа в значно меншому ступені буде залежати від примх політичного режиму в тій або іншій державі", - заявив президент Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...