Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" у Криму провели "чистку" через розборки

Вівторок, 10 лютого 2009, 09:50

Рада Кримської республіканської організації Партії регіонів позбавила партквитків голову Ради міністрів Криму Віктора Плакиду і мера Сімферополя Геннадія Бабенка.

Як пише "Дело", у центральному апараті партії дане рішення коментують неохоче.

"Рішення про виключення з партії приймалося на місцях", - пояснює депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов.

Кримські члени Партії регіонів неодноразово критикували роботу Бабенка. Минулого тижня у Сімферополі депутати міськради на прес-конференції звинуватили голову міста в організації тіньових схем розподілу кримської землі.

Зокрема, голова сімферопольської районної організації Партії регіонів Борис Фротман зазначив, що Бабенко і профільна комісія міськради перешкоджають організації земельних аукціонів, проведенню інвентаризації землекористувачів, виділенню земельних ділянок у встановленому законом порядку.

У відповідь на такі звинувачення мер міста назвав Фротмана "найголовнішим ворогом держави і народу сімферопольського".

Як пише видання, вигнання Планиди і Бабенка з Партії регіонів є яскравим підтвердженням наявного розколу серед "регіоналов".

"Партія регіонів давно тріщить по швах. Це стосується не тільки Криму, але й усіх інших регіонів. Проявлятися проблеми стали під час кризи, оскільки кожен тягне "ковдру" на себе", - сказав народний депутат від БЮТ Андрій Сенченко.

Водночас один з членів політради кримської республіканської організації Партії регіонів, який побажав залишитися неназваним, сказав "Комерсант-Україна":

"По Віктору Плакиді рішення ухвалено через регулярне невиконання ним рішень політради КРО ПР. По Геннадію Бабенку – через порушення статуту партії, партійної дисципліни і дискредитації звання члена Партії регіонів".

Самі Плакида і Бабенко, які були членами політради КРО Партії Регіонів, на засідання політради не приїхали, хоча були запрошені.

За словами джерела, питання про відповідальність партійців попередньо розглядлася 21 січня, але "ні один, ні інший за той час, що минув, не виконали партійних завдань".

Зокрема, Бабенко "ігнорував вимогу політради винести на розгляд сесії Сімферопольської міськради питання, що стосуються нормалізації ситуації в земельній сфері міста".

Заступник голови Партії регіонів Володимир Рибак заявив, що йому про виключення Плакиди і Бабенка нічого не відомо. За його інформацією, у Бабенка "були конфлікти з депутатами (Сімферопольської міськради), але по Плакиді ніяких проблем начебто б не було".

Прихильники Плакиди і Бабенка вважають, що рішення про їхнє виключення прийнято незаконно. І прогнозують, що ті оскаржать рішення політради у вищих партійних органах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування