В Обами радіють потепленню з Росією

Вівторок, 10 лютого 2009, 10:56

У США високо оцінюють зустрічі віце-президента Байдена в Мюнхені і відзначають прогрес у русі до співробітництва з Росією.

Про це в понеділок заявив прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс під час бесіди з журналістами при перельоті на борту президентського літака в Індіану.

"Адміністрація задоволена прогресом у відношенні звернення (до Росії) і нашого співробітництва з росіянами" - відзначив представник американської адміністрації.

"Думаю, у віце-президента була сильна поїздка. І, незважаючи на те, що він виступав з промовою, насамперед, був налаштований на те, щоб слухати світ, ніж диктувати" - сказав представник Білого дому.

Він повторив позицію нинішньої американської адміністрації щодо ПРО в Східній Європі, заявивши, що "політика у відношенні цих ракет полягає в тому, щоб оцінити наскільки ефективні з технологічної точки зору і виправдані, а також чи мають вони сенс з огляду на бюджет".

"Ми будемо відверті з росіянами у відношенні наших розбіжностей, але будемо шукати шляхи співробітництва, які є у взаємних інтересах кожної з наших країн" - відзначив Гіббс.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування