Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розповіла європейцям про свої відносини з Ющенком

Вівторок, 10 лютого 2009, 11:15

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що з президентом Віктором Ющенком в неї немає ідеологічних розбіжностей, і вони є "політичними конкурентами".

Про це Тимошенко заявила в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, переклад якого наводить Инопресса.ру.

"Це конкурентна боротьба в умовах економічної кризи: замість того, щоб співробітничати для вирішення величезних проблем, ці проблеми використовуються для створення конкурентних переваг", - сказала Тимошенко.

Не можна підвищувати свою популярність за рахунок економіки або населення, підкреслила вона.

Говорячи про відносини України і Росії, Тимошенко сказала, що вони можуть розвиватися в двох напрямках: або шляхом конфронтації - що негативно позначиться на всьому регіоні, або шляхом співробітництва, незважаючи на всі розбіжності.

Вона висловила жаль, що в ході останнього газового конфлікту з Москвою постраждала репутація України.

"У цьому конфлікті провини України не було - єврокомісар з питань енергетики Пібалгс підтвердив це під час свого візиту до Києва", - підкреслила Тимошенко.

Коментуючи причини газової суперечки, Тимошенко нагадала про те, що ще в жовтні з прем'єром Путіним був підписаний меморандум про процедуру врегулювання газових відносин у 2009 році - "однак в останні дні 2008 року в справу втрутилася велика політика і деякі бізнесмени", зазначила український прем'єр.

"Цим силам удалося за допомогою свого втручання створити великі проблеми", - заявила вона.

За словами прем'єра, у ході напружених переговорів вдалося замінити "політичну формулу" утворення ціни на газ на чисто економічну.

У цьому зв'язку вона висловила сподівання на те, що політика в газовому бізнесі відійде на останній план. При цьому вона відзначила особливу посередницьку роль європейців.

Як підкреслила Тимошенко, ідея інтеграції України в західні структури має для країни велике значення ще і через певний ментальний розкол між Сходом і Заходом.

У цьому зв'язку для України було б великим прогресом, якби переговори щодо Угоди про асоційоване членство пройшли успішно.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: