Росія обіцяє захищати повітря України ракетами

Вівторок, 10 лютого 2009, 12:34

Російські Військово-повітряні сили в разі потреби захистять повітряні рубежі будь-якої країни-учасниці Об'єднаної системи ПРО СНД при порушенні її кордонів.

Про це заявив головком ВПС Росії генерал-полковник Олександр Зелін у вівторок журналістам.

"Так, ми, звичайно ж, будемо брати участь у захисті будь-якої країни-учасниці", - сказав він і нагадав, що Об'єднана система ППО СНД була створена в 1995 році на підставі міждержавної угоди.

Її підписали глави десяти держав Співдружності: Вірменії, Білорусії, Грузії, Казахстану, Киргизії, Росії, Туркменії, Таджикистану, Узбекистану й України.

"Однак спільна оборона повітряного простору здійснювалася не всіма державами, що підписали угоду. Наприклад, Грузія і Туркменістан не беруть участі в діяльності Об'єднаної системи, а з Узбекистаном і Україною Росія уклала обопільні умови про взаємне співробітництво", - сказав головком.

Він також розповів, що в кавказькому і центральноазіатському регіонах колективної безпеки формуються єдині регіональні системи ППО, аналогічні тій, що створили нещодавно Росія і Білорусія.

"Розпочато роботу зі створення відповідних систем у кавказькому і центральноазіатському регіонах колективної безпеки", - повідомив Зелін.

"У даний час організовано спільне бойове чергування по ППО з Вірменією, Білорусією, Казахстаном, Киргизією й Узбекистаном. Здійснюється взаємодія чергових по ППО сил Росії й України", - повідомив головком.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...