Вигнанець із "Регіонів": "Ситуація досить критична"

Вівторок, 10 лютого 2009, 13:02

Міський голова Сімферополя Геннадій Бабенко вважає, що рішення політради Кримської республіканської організації Партії регіонів про його виключення з лав партії не є остаточним.

"Політрада – це ще не остаточне рішення", - сказав він у вівторок журналістам, повідомляє УНІАН.

"Ще є конференція республіканська, ще є політрада центрального комітету партії, ще є з`їзд. Тобто, ще є цілий ряд процедур, які мені дають можливість об`єктивно доповісти про процеси, що відбуваються. І хай з’їзд ухвалює рішення, або політбюро ЦК", - зазначив Бабенко й наголосив: "Я піду цим шляхом".

На думку Бабенка, рішення політради кримської парторганізації - це "з серії "страшилок". "Перевіряють на міцність", - вважає сімферопольський мер.

За його даними, лідер Партії регіонів Віктор Янукович знає про ситуацію, що склалася.

"Янукович дуже добре знає про ситуацію, тому не забігатиму наперед і не розповідатиму, що ж далі, але ситуація достатньо критична", - сказав мер.

"В Партії регіонів є певні люди, які по-різному дивляться на питання державного будівництва, на питання розвитку органів місцевого самоврядування, на соціально-економічний розвиток регіонів, у тому числі й міста Сімферополя. Я вважаю, що, перш за все, потрібно думати, як то кажуть, про батьківщину, а потім про себе. Поживемо – побачимо, хто має рацію", - зазначив Бабенко.

Він уточнив, що 9 лютого не був присутнім на засіданні політради кримської парторганізації, оскільки перебував цього дня у відрядженні в Києві, де, зокрема, вирішував питання щодо організації святкування 225-річчя Сімферополя.

"Мені зателефонували до Києва, м`яко кажучи "обрадували", - сказав міський голова Сімферополя.

Бабенко також заявив, що низка місцевих парторганізацій у регіонах Криму "висловили недовіру" лідеру Кримської організації Партії регіонів, народному депутату України Василю Кисельову.

"Тому, я так думаю, що все ж таки буде скликана республіканська партійна конференція, де зокрема обговорюватимуть ці питання", - сказав міський голова Сімферополя.

Як повідомлялося, політрада кримської організації Партії регіонів на засіданні у понеділок, 9 лютого, ухвалила рішення виключити мера Сімферополя Бабенка і кримського прем`єра Віктора Плакіду з лав ПР і зі складу виконкому кримської парторганізації.

Плакіда поки що не коментує рішення політради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування