Литвин назвав себе, Тимошенко і Ющенка загрозою

Вівторок, 10 лютого 2009, 13:39

Головною загрозою національній безпеці є сама українська влада.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин у вівторок у Брюсселі після зустрічі з Верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав’єром Соланою.

"Головною загрозою національної безпеки України - власне, українська влада. Тому висновок очевидний: час отямитись і не діяти за принципом, що для досягнення своєї мети перемогти суперника, потрібно довести ситуацію до абсурду", - сказав Литвин.

Він також переконаний у неможливості примирення політичних лідерів в Україні до президентських виборів.

"Я зробив наголос на тому, що примирити і консолідувати основних політичних гравців в Україні до президентських виборів неможливо і нереально", - сказав Литвин.

"Я стою на тому, що заклики "давайте жити дружно" не спрацюють", - додав він.

На переконання спікера українського парламенту, зараз потрібно чітко окреслити принципи політичної поведінки, які мають бути продиктовані відповідальністю за боротьбу з кризою.

При цьому Литвин зазначив, що економічна ситуація в Україні набагато гірша, ніж у Європі, і відповідальність за це, за його словами, повністю лежить на українських провідниках.

Крім того, на думку Литвина, потрібно окреслити чіткий план дій і зосередити зусилля на його реалізації. "Це будуть далеко непрості дії. Має бути усвідомлення, що кожен політик, кожна політична сила приречена на втрату частини свого рейтингу", - сказав він.

Голова ВР також наголосив на необхідності спільного розуміння і спільних дій українських політиків з метою прогнозованого і штатного проведення виборів президента без чергових політичних криз.

"В нинішній ситуації відповідальність лягає на ВР. Ми маємо усвідомлено діяти", - сказав Литвин.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News