У Ющенка допитують Турчинова: Проти кого воюватиме Тимошенко?

Вівторок, 10 лютого 2009, 14:15

Заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин вимагає пояснень від першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова щодо його останніх заяв, виголошених 6 лютого на розширеній колегії МВС, в якій він брав участь.

"Без перебільшення, громадськість стривожена заявою першого віце-прем'єр-міністра Турчинова, проголошеною на останній колегії МВС у присутності майже сотні керівників центрального апарату і територіальних управлінь МВС", - сказав Пукшин.

"З одного боку, прем'єр на засіданнях уряду – а надто перед телекамерами – запевняє, що все добре, ситуація під повним контролем уряду, з іншого – громадяни дізнаються зі ЗМІ, як перший віце-прем'єр-міністр на закритій нараді зізнається працівникам силового відомства, що Україна знаходиться "в умовах близької трагедії, в умовах воєнних дій", - заявив заступник глави секретаріату президента.

Виправдання цієї заяви одним із речників БЮТ, за словами Пукшина, "вбило наповал" – мовляв, "заява Турчинова не призначалася для преси".

"Уряд Тимошенко працює за подвійними стандартами і вже заплутався у власних "варіантах правди" про ситуацію в Україні. Одна версія – заготовлена для преси, яка базується на популізмі. Інша – для закритого кола осіб, де реально описується стан речей", - заявив заступник глави президентського секретаріату.

"Керівництво Кабінету міністрів боїться сказати правду людям, бо це означатиме визнання власної неспроможності", - вважає Пукшин.

З огляду на усі ці обставини, наголосив він, перший віце-прем'єр повинен пояснити суспільству, проти кого той збирається розгортати вже анонсований "театр воєнних дій".

"Хто сьогодні ворог для уряду? Про що ще невідомо українцям з того, що останнім часом натворив уряд?", - запитує Пукшин.

"Проти кого збирається воювати уряд Тимошенко: проти глави держави, проти секретаріату президента, проти людей?", - додає він.

"Вважаю, що останні заяви урядовців мають стати предметом розгляду правоохоронних органів", - підсумував заступник глави секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування