ЄС відмовиться бути арбітром між Тимошенко і Ющенком?

Середа, 11 лютого 2009, 08:28

В разі, якщо прем’єр Юлія Тимошенко офіційно звернеться до Єврокомісії щодо експертизи українсько-російської газової угоди, європейська сторона, скоріш за все, відповість відмовою.

Таку думку директора енергетичних програм центру "Номос" Михайла Гончара наводить Німецька хвиля.

ЄС вже визначив газовий конфлікт між Україною та Росією як суперечку двох комерційних структур і не буде переглядати цієї позиції, сказав Гончар.

На його думку, РНБО не пояснила, що відбулося під час газової кризи та як відвернути такі кризи в майбутньому. А також не визначила, як Україна має реорганізувати систему транзиту та торгівлі газом.

Суперечки між прем’єром та президентом під час засідання РНБО були далекими від намагань відповісти на газові виклики, переконаний Гончар.

"Відбувається банальна суперечка між тим, кого скинули з труби, і тим, хто намагається це місце монопольно посісти", - сказав він.

Експерт сказав, що "Нафтогазу" впродовж останніх років загрожує банкрутство через непрозорий газовий ринок та надмірне податкове навантаження.

Водночас, Гончар вважає невигідною для України підписану Тимошенко газову угоду з Росією.

Як відомо, у вівторок після суперечки з президентом під час засідання РНБО Тимошенко заявила про намір звернутися до Єврокомісії з проханням проаналізувати газові контракти, підписані Росією в січні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування