У "Регіонах" хочуть, щоб пожежу в партії гасив сам Янукович

Середа, 11 лютого 2009, 09:21

"Регіонал" Сергій Льовочкін вважає, що конфлікт у Партії регіонів пов'язаний з президентськими виборами, що наближаються.

Про це він сказав Комерсант-Україна, коментуючи звинувачення на його адресу з боку Нестора Шуфрича.

"З'ясування стосунків в партії пов'язано з майбутньою президентською кампанією. Усередині нашої політичної сили я вже бачу людей, які працюють не на Партію регіонів і не на її лідера, а на Юлію Тимошенко", - заявив Льовочкін.

"У цьому і полягає криза в Партії регіонів: одна з партійних груп впливу намагається нав'язати нам чужу гру - гру на користь Тимошенко, а я противник цього", - додав він.

Водночас Льовочкін упевнений, що конфлікт у партії може вирішити її лідер Віктор Янукович.

"Позиція Віктора Януковича полягає в тому, що нам не потрібні скандали. Я впевнений, що ця ситуація буде вирішена дуже швидко. По-перше, лідер сам може розв'язати всі ці конфлікти. По-друге, на наступному тижні приїде Рінат Ахметов, який відомий як прихильник послідовної політики партії", - сказав він.

"Думаю, що все це в підсумку залишиться внутріпартійною дискусією про те, як одна з груп спробувала відпрацювати свою "безкорисливу" симпатію до БЮТ", - додав Льовочкін.

Ще один "регіонал" з числа керівництва Партії регіонів також сказав, що багато чого у вирішенні внутріпартійного конфлікту буде залежати від Януковича.

"Якщо йому набридне ця мишача возня, він їх всіх повиганяє. Ну і правильно зробить - має ж бути партійна дисципліна!" - сказав співрозмовник.

Водночас, за словами деяких представників Партії регіонів, конфлікт між Льовочкіним і Шуфричем, а також низкою інших членів партії - міжособистісний.

"Все це робиться для того, щоб, як кажуть у народі, мати доступ до тіла, показати свою активність перед лідером, мовляв, ми вболіваємо за партію. Ми впевнені, що Віктор Федорович (Янукович) переможе на президентських виборах, тому, напевно, всі почали замислюватися про своє світле майбутнє", - сказав депутат Юрій Самойленко.

Як відомо, раніше Льовочкін заявив, що деякі його однопартійці "здають" партію БЮТ. Він також заявив, що до цього сценарію причетний екс-голова адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук, який таким чином намагається "повернутися у владу".

Водночас опоненти Льовочкіна і Бойка звинувачують їх у лобіюванні інтересів Дмитра Фірташа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News