Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич: "не собаче діло" РНБО - лізти у справи Тимошенко

Середа, 11 лютого 2009, 09:58

Депутат Верховної Ради Роман Зварич вважає Раду національної безпеки й оборони некомпетентною розглядати економічні питання.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал", повідомляють Українські новини.

На його думку, національна економіка є виключно сферою діяльності Кабінету Міністрів.

"Я взагалі вважаю, дозвольте таке не зовсім парламентське висловлення, що це не собаче діло Ради нацбезпеки й оборони. Відповідно до Конституції, відповідно до закону України про Кабінет Міністрів сфера господарювання, тобто національно-економічного господарювання, є сферою Кабміну", - сказав він.

Зварич також зазначив, що з певною натяжкою можна будь-яке питання поставити в контексті загальної національної безпеки й таким чином, відповідно до закону про РНБО, діяльність ради пошириться на всі сфери господарювання.

У зв'язку із цим депутат вважає за доцільне законодавчо врегулювати діяльність цього органу.

Зварич додав, що вважає засідання РНБО з питань енергетичної безпеки, яке відбулося 10 лютого, шоу, за яким йому було соромно спостерігати.

Як відомо, РНБО вирішив оприлюднити прийняте на засіданні у вівторок рішення з питання енергетичної безпеки України через неправдиві заяви прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про його суть.

Тимошенко пообіцяла звернутися до суду для опротестування рішення засідання РНБО 10 лютого, якщо воно буде відповідати розробленому проекту рішення, додавши, що в проекті мова йде про повернення корупційних схем "РосУкрЕнерго".

Тимошенко також заявила, що мета проведення у вівторок засідання РНБО - розірвання контрактів між "Нафтогазом" й "Газпромом" щодо поставок і транзиту природного газу на 2009-2019 роки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування