Замість Фірташа "Надра" дістанеться державі?

Середа, 11 лютого 2009, 09:59

Банкові "Надра" загрожує націоналізація.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Директор дирекції банківського регулювання і нагляду НБУ Олександр Кірєєв повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що НБУ готує матеріали по рекапіталізації банку "Надра" і Укрпромбанку за рахунок держави. Не відкидає цей сценарій і Петро Порошенко.

"Після введення тимчасової адміністрації Нацбанк буде аналізувати ситуацію в банку і потім ухвалить рішення про пошук інвестора або рекапіталізації за рахунок держави", - сказав він.

Націоналізацію банку "Надра" робить більш ймовірної зрив угоди з придбання Group DF 85% банку в Сергія Лагура, Ігоря Гіленка і Вадима Пятова.

24 січня акціонери "Надра" повинні були увести до складу керівництва представника Group DF, але в зв'язку з утратою реєстру компанією "Народні реєстри" збори були перенесені на 27 березня. Group DF у вівторок обвинуватила реєстратора в тім, що він "близький до уряду України".

Банкіри сподіваються, що введення тимчасової адміністрації не стане негативним детонатором для ринку.

"Відтік внесків фізичних осіб припиниться, але можуть постраждати банки, які давали банкові "Надра" кредити",– говорить голова правління Альфа-банку Андрій Волков.

"Добре, що в "Надра" є потенційний інвестор, а мораторій на задоволення вимог кредиторів поліпшить ситуацію в банку",– вважає голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.

Слід зазначити, що при введенні адміністрації в Промінвестбанк його інвестором виступала компанія Slav AG, але контроль над банком раптом одержав російський Внєшекономбанк. Націоналізація "Надра" – серед можливих сценаріїв, вважає пан Грижук.

Нацбанк увів тимчасову адміністрацію в банк "Надра" у понеділок на прохання Group DF.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів банку введений на півроку – до 10 вересня. За кризовий IV квартал обсяг внесків фізичних осіб у банку "Надра" зменшився на 1,171 млрд грн, до 9,551 млрд грн (4-і місце), при цьому сам банк заявляв, що по строкових вкладах фізосіб повернуто 2 млрд грн, за рахунками до вимоги – 1,8 млрд грн. Квартальний збиток склав 295,9 млн грн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування