Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністра Тимошенко "підвісили на гачок" за кадровий тиск?

Середа, 11 лютого 2009, 10:20

У протоколі СБУ про адміністративне порушення закону "Про боротьбу з корупцією" міністром промислової політики Володимиром Новицьким може йтися про його лист до Запорізького обласного апеляційного суду.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", у цьому листі Новицький стверджує, що генеральний директор Запорізького титаномагнієвого комбінату Владислав Телін звільнений на законних підставах і поновленню на посаді не підлягає.

15 квітня 2008 року Мінпромполітики змінило Теліна на посаді керівника цього комбінату (ЗТМК; знаходиться у 100%-вій власності держави і підконтрольний Мінпромполітики).

Підставою для цього послужили результати перевірки діяльності комбінату контрольно-ревізійним управлінням міністерства. У міністерстві дійшли висновку, що Телін продавав продукцію підприємства за заниженими цінами і не погашав кредиторську заборгованість комбінату.

У жовтні 2008 року Апеляційний суд Запорізької області визнав незаконними отримані Теліним від міністерства догани, на підставі яких він був звільнений, а 12 листопада Орджонікідзевський районний суд Запорожжя поновив Теліна на посаді гендиректора.

На захист колишнього голови ЗТМК виступив і голова парламентського підкомітету з питань оборонно-промислового комплексу і військово-технічної співпраці Анатолій Кінах (Партія регіонів).

"ЗТМК суттєво знизив показники своєї діяльності, втратив ринки збуту й у першу чергу через те, що уряд Юлії Тимошенко не виробив систему ефективного менеджменту. Що стосується Теліна – він один із найкращих фахівців титаномагнієвої промисловості і має бути обов'язково поновлений", - заявив Кінах газеті у вівторок, 10 лютого.

Як відомо, у вівторок прес-служба СБУ повідомила, що направила до Апеляційного суду Києва протокол про адміністративне порушення закону "Про боротьбу з корупцією" Новицьким – нібито він "використовуючи своє службове становище, з порушенням порядку, передбаченого процесуальним законодавством, намагався вплинути на суд під час здійснення правосуддя".

Згідно п. "б" ч. 3 ст. 5 закону "Про боротьбу з корупцією", Новицькому загрожує адміністративний штраф у розмірі від 255 грн до 425 грн.

Повідомлення СБУ заскочило Мінпромполітики зненацька. Спочатку прес-служба міністерства відмовилася від коментарів: "Жодних коментарів, оскільки до понеділка міністр буде в закордонному відрядженні", - а потім голова прес-служби Мінпромполітики Наталя Письменна сказала "Комерсанту", що з думкою Новицького щодо заяви СБУ ЗМІ ознайомлять у другій половині дня.

Однак обіцяної заяви міністра не відбулось, а Письменна перестала відповідати на телефонні дзвінки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...