У Ющенка ткнули Тимошенко у "фарс" і "версії правди"

Середа, 11 лютого 2009, 12:04

Заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський вітав би намір прем‘єр-міністра Юлії Тимошенко публічно провести незалежну експертну оцінку газових домовленостей із Росією, однак не вірить у такі її обіцянки.

Він висловив подив тим, що Тимошенко ініціює експертизу підписаних у її присутності газових контрактів, повідомляє прес-служба президента.

"Видається логічним, що така експертиза мала би бути проведена до підписання контрактів, а не місяць по тому", - заявив заступник глави секретаріату президента.

"Водночас, наміри прем‘єр-міністра публічно провести незалежну експертну оцінку газових домовленостей можна лише вітати", - додав він.

"Але найсвіжіший досвід свідчить про інше: ані вітчизняним експертам, ані громадськості досі невідомі додатки до газових контрактів. Тому і громадяни, і представники ЗМІ добре знають ціну таким обіцянкам Тимошенко", - заявив Кислинський.

Так, нагадав він, "пройшло вже 2 місяці відтоді, як прем‘єр перед телекамерами пообіцяла надати пресі офіційну інформацію про діяльність найнятих урядом за мільйонні гонорари фінансових консультантів, зокрема компанії Blackstone".

"Подібна ситуація із таємною вечерею Тимошенко з валютним спекулянтом світового рівня Дж. Соросом у ресторані на бориспільській трасі, яка відбулася 3 місяці тому і після якої український валютний ринок "заштормило", - додав заступник глави секретаріату.

"Так само виявилося фарсом і запевнення Тимошенко в тому, що у пошуках кредитів для покриття дефіциту держбюджету вона офіційно звернулася до ряду країн. На даний момент ані ЄС, ані жодна інша країна, крім Росії, не підтвердили отримання такого звернення українського уряду", - наголосив він.

"Схоже, у своїх "версіях правди" Тимошенко вийшла на міжнародний рівень", - сказав Кислинський.

Раніше президент Віктор Ющенко заявляв, що однією зі складових газових домовленостей могла бути можливість надання Росією кредиту в 5 мільярдів доларів на покриття дефіциту держбюджету в обмін на виконання низки вимог РФ.

Як вважає Ющенко та його оточення, повернення до питання розподілу власності колишнього СРСР, ініційованого на переговорах щодо "московського" кредиту, може призвести до втрати Україною своєї газотранспортної системи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування