Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рукописи не горять: Наливайченко відновив матеріали на Могилевича

Середа, 11 лютого 2009, 14:36

Служба безпеки України відновила матеріали по справі російського бізнесмена Семена Могилевича, матеріали якої раніше вважалися знищеними.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" повідомив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"Коли я почав виконувати обов'язки з грудня 2006-го, я порушив питання про справу Могилевича. Мені доповіли, що ніякої справи немає", - розповів Наливайченко.

В той же час, за його словами, співробітники які працювали з цією справою стверджували, що матеріали щодо Могилевича в архівах служби були.

"Наскільки я знаю, до мене проводилося розслідування, результати якого свідчили про те, що ця справа була знищена. Тоді я запросив іноземних партнерів, з якими ми працювали в службі безпеки над цією справою. І з їх допомогою все досьє, яке було в СБУ по цій справі було відновлено за виключенням двох років – 2003-2004, які ми фізично ще не можемо відновити", – заявив Наливайченко.

Нагадаємо, в березні 2006 року ГПУ за фактом знищення матеріалів оперативно-розшукової справи про діяльність міжнародного кримінального "авторитету" Семена Могилевича порушила кримінальну справу по факту зловживання владою або службовим становищем співробітниками правоохоронних органів.

Тоді заступник генпрокурора Віктор Шокін заявив, що 20-томне досьє Могилевича, яке СБУ збирала впродовж 12 років, було знищене 8 вересня 2005 року після відставки голови СБУ Олександра Турчинова за наказом його заступника Андрія Кожем'якіна (обидва зараз народні депутати, члени БЮТ).

30 червня 2006 року Печерський райсуд Києва, розглянувши скаргу Турчинова на незаконні дії ГПУ, скасував ухвалу про порушення кримінальної справи за фактом знищення матеріалів справи.

ГПУ оскаржила це в Апеляційному суді Київської області, який згодом визнав порушення кримінальної справи незаконним.

Повне інтерв’ю "Української правди" з в.о. голови СБУ Валентином Наливайченком читайте незабаром.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування