Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога пригрозив Черновецькому відставкою і правоохоронними органами

Середа, 11 лютого 2009, 14:58

Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що мер Києва Леонід Черновецький буде відсторонений із займаної посади у разі подальшого ігнорування законів.

Про це він заявив, коментуючи висловлювання Черновецького на адресу секретаріату президента.

Балога зазначив, що голові КМДА "варто вести предметну, фахову розмову про способи вирішення актуальних питань життєзабезпечення столиці".

Він вважає неприпустимою обрану Черновецьким тональність спілкування з секретаріатом президента.

"Коментарі Черновецького про скасування рішень міської влади підтвердили його своєрідні, захмарні уявлення про те, як треба керувати столицею. Нервова реакція градоначальника явно розрахована на улюблених виборців, які через свою наївність ще вірять у обіцянки мера, підкріплені продуктовими подаяннями", - вважає Балога.

"На Банкову ці слова не справили жодного враження: якщо Черновецький і далі порушуватиме закон, він буде відсторонений із займаної посади, а його діяльність стане предметом аналізу правоохоронних органів", - наголосив він.

Балога зазначив, що київська влада "вдалася до нововведень, які грубо порушують права і свободи людей, прямо суперечать багатьом законам у чутливих для киян соціальних сферах".

"Мета цих новацій зрозуміла: будь-якою ціною наповнити дірявий столичний бюджет, щоб профінансувати популістські забаганки Черновецького. Натомість КМДА та її керівник так і не досягли якихось помітних результатів у розв'язанні болючих проблем Києва, зокрема, в житлово-комунальній сфері, транспорті, освіті, медицині. Повідомлення ЗМІ про життя в столиці рясніють словами "відключення", "зростання боргів", "перебої", "невиплати" тощо - усе це є діагнозом для міської влади", - вважає він.

Балога заявив, що окремі з цих рішень вже скасовано указом президента, "інші також будуть негайно зупинені у разі їх офіційного опублікування".

"Це - виключно правова позиція, в якій немає місця жодним особистісним моментам", - сказав він.

Як відомо, президент Віктор Ющенко неодноразово зупиняв дію розпоряджень Черновецького про підвищення цін на комунальні послуги для бюджетних установ та юридичних осіб.

Він також заявив, що у разі подальшого ігнорування мером його указів, він звернеться до Генпрокуратури з проханням організувати перевірку рішень київської влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування