Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович не виключає "екстремальної ситуації"

Середа, 11 лютого 2009, 15:20

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович не виключає проведення дострокових виборів як президента, так і парламенту, хоча й вважає їх в умовах кризи "екстремальною ситуацією".

Так, в ефірі радіо "Ера" він заявив, що не виключає проведення дострокових президентських виборів в Україні, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Вибори президента повинні відбутися в той термін, який передбачено Конституцією, тобто на початку наступного року. Хоча я не виключаю імовірності того, що це може відбутися раніше", - сказав Лавринович.

"Навіть у штатній ситуації дострокові вибори – це потрясіння для країни. А в умовах тотальної кризи, що існує в Україні, коли ми маємо вплив зовнішньої фінансової кризи, кризи державного управління, кризи українського політикуму, - в цих умовах це екстремальна ситуація", - зазначив він.

Перший віце-спікер висловив переконання, що на сьогодні найкращий рецепт виходу із кризи – це зміна керівництва держави.

"Сьогодні в керівництві країни ми спостерігаємо той рівень відповідальності і "взаємних симпатій", які існують з першого року існування "помаранчевої" команди. І чим швидше в Україні відбулися б президентські вибори, чим динамічніше вони пройшли б, тим краще це було б для держави", - заявив він.

Відповідаючи на запитання про можливість проведення дострокових виборів до Верховної Ради, "регіонал" Лавринович сказав:

"Для цього існують конституційні підстави, і для цього існує вже реальна потреба держави, оскільки питання функціонування всієї державної влади в Україні упирається в парламент. Тільки зміна складу парламенту може реально привести до зміни державних керівників на всіх рівнях".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування