Тимошенко просить проаналізувати газові угоди послів

Середа, 11 лютого 2009, 15:37

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до послів європейських країн із проханням проаналізувати на предмет об'єктивності україно-російські газові угоди, укладені на початку року.

"Потрібно перевірити відповідність формули ціни на газ і транзит існуючої в Європейському Союзі", - сказала вона на зустрічі з послами країн Великої сімки в середу в Києві.

Вона відзначила, що газові документи стали темою "високих політичних обговорень" в Україні.

"Я хотіла б звернутися в першу чергу до Європейського Союзу, який є споживачем газу, щоб залучити експертів для аналізу газових контрактів, що вони ефективні, прозорі й укладені також як і для європейських країн", - сказала Тимошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона повідомила, що обговорила це також на зустрічі з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу в ході зустрічі в рамках мюнхенського саміту. За її словами, вони домовилися, що український прем'єр направить президентові Єврокомісії лист із відповідним запитом.

Крім того, Тимошенко заявила, що Україна розраховує на внесення коректив у програму співробітництва з Міжнародним валютним фондом і продовження такого співробітництва.

"Я вірю, що ми продовжимо з МВФ обговорювати всі елементи програми. Найближчим часом ми відкоригуємо програму і будемо розраховувати на продовження співробітництва", - сказала вона.

В зустрічі також взяли участь представники МВФ, Всесвітнього банку і Європейської комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування