Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За звільнення Фаїни вже почали роздавати нагороди. Поки кенійцям

Середа, 11 лютого 2009, 19:47

Військове устаткування, яке знаходиться на судні "Фаїна" належить Кенії.

Про це заявили керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж і судновласник Вадим Альперін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо зустрічатися з представниками Міністерства оборони (Кенії). Ми побачимо, що танки й інша зброя поставлялася Кенії", - сказав Маломуж.

Він підкреслив, що контракт між Україною і Кенією був укладений легально.

"Міністерство оборони Кенії проплатило. Відповідно, як передбачено міжнародним правом і морським правом, воно (озброєння) відвантажено і з цього моменту надходить у власність Кенії і під відповідальність судновласника-перевізника", - сказав керівник СЗР.

Маломуж підкреслив, що в такий спосіб формально і юридично українська сторона свої права і зобов'язання вичерпала.

У свою чергу судновласник "Фаїни" Вадим Альперін заявив журналістам: "Те, що вантаж призначений для Судану - це маячня. Ми бачили всі документи, усі свідчення про те, що вантаж належить Кенії. Якби було по-іншому, я б ніколи на це не пішов".

Крім того, Маломуж повідомив, що два представника спецслужби Кенії за сприяння у звільненні судна будуть нагороджені "спеціальними нагородами Служби зовнішньої розвідки".

"Нагородами Служби зовнішньої розвідки ми нагороджуємо партнерів за сприяння в проведенні спеціальних операцій по боротьбі з тероризмом, контрабандою і піратством", - сказав він.

Маломуж повідомив, що одна з цих нагород називається "Брильянтовий хрест". Вона вручається за активну допомогу партнерів.

Як відомо, раніше Маломуж заявив, що у звільненні "Фаїни" з піратського полону брала участь закордонна агентура розвідувальних органів України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...