Експерт вважає, що програш Януковича розколе регіоналів

Середа, 11 лютого 2009, 20:59

В разі програшу Віктора Януковича на наступних президентських виборах Партія регіонів може розколотися.

Про це заявив політолог Володимир Фесенко в ефірі 5 каналу.

"Якщо, наприклад, Янукович програє президентські вибори, тоді Партію регіонів можуть очікувати дуже негативні тенденції, аж до розколу партії або до виходу з неї великої кількості представників", - сказав він.

"Восени минулого року у Партії регіонів почалася та ж хвороба, яка раніше була у НУ-НС – публічні чвари, викиди емоцій. До речі, в цьому дуже часто помічений Борис Колесніков. Але я думаю, що далі чвар не піде", - зазначив Фесенко.

"Хоча б тому що Янукович поки залишається одним з головних претендентів на посаду президента. З раціональної точки зору, навряд регіонали розколються до виборів, це просто не вигідно. Вони утримають єдність, але колишньої консолідованості вже не буде", - підкреслив він.

Коментуючи питання зацікавленості прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у розколі Партії регіонів, Фесенко сказав: "Тимошенко зацікавлена в тому, щоб мати певні контакти з лояльним до неї крилом Партії регіонів, щоб, у разі потреби, можна було з ними домовлятися".

"Але два рази спроби були невдалими. Я не виключаю, що може бути і третя спроба. Зокрема з питань конституційної реформи. І в Партії регіонів і в БЮТ відчувають ризики політичної війни під час президентських виборів", - заявив експерт.

"Вони вважають за менше зло для себе домовленість про те, щоб поділити владу на двох. Але готового сценарію як це зробити нема. І дві спроби були невдалими, тому спроба може бути і третя, але чи буде результат. Я думаю, що навряд ", - наголосив Фесенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування