Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Фаїна" прибула до Момбаси

Четвер, 12 лютого 2009, 13:32

Українське судно "Фаїна", звільнене з полону сомалійських піратів, прибуло до кенійського порту Момбаса.

Про це повідомив заступник глави секретаріату президента України Андрій Гончарук, який перебуває в Кенії на чолі української делегації.

Уже в четвер вранці судно зайшло у кенійські територіальні води у супроводі кораблів ВМС США і Республіки Кенія, нагадує прес-служба президента.

Також зранку 12 лютого назустріч "Фаїні" вирушив буксир, на борту якого перебувають представники відповідних кенійських державних органів і судновласника.

Це зроблено для прискорення здійснення встановлених процедур прийняття судна в порту Момбаса, завчасного оформлення необхідних документів.

Між тим, перед прибуттям "Фаїни" у Момбасі відбулася зустріч української делегації з представниками Міністерства оборони Кенії – зокрема, з міністром оборони Мохамедом Юсуфом Хаджі, а також командувачем Військово-морських сил та командувачем Сухопутних військ країни.

З української сторони в зустрічі взяли участь голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук та представники української делегації.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...