У Тимошенко назвали "заказушкою" звинувачення СБУ

Четвер, 12 лютого 2009, 14:16

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов вважає "замовними" обвинувачення СБУ в корупції на адресу членів Кабміну.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у четвер, коментуючи адмінпротокол СБУ щодо Володимира Новицького, передає Ліга.net.

"Банальні "замовлення", причому непрофесійні", - сказав Турчинов.

При цьому він звернув увагу на те, що двом заступникам міністрів були пред'явлені претензії з приводу того, що вони виїхали за кордон без дозволу СБУ.

"Це смішно. І навіть якщо СБУ турбується про державну таємницю, щоб заступники міністрів з розвідкою іноземною не вступили в контакт, то яке це має відношення до корупції", - поцікавився він.

Збвинувачення в корупції на адресу Міністра промполітики Володимира Новицького Турчинов назвав "ще одною нісенітницею".

За його словами, претензії до Новицького полягали в тому, що він написав офіційне звернення з проханням розглянути питання в суді в занадто різкій - на думку співробітників СБУ - формі.

"Але знову питання: а до чого тут протокол про корупцію. Він же не про дачу свою піклувався або про якісь приватні речі. Мені боляче дивитися, у що перетворюється зараз СБУ", - сказав він.

"Для мене це практично рідна організація. Ви знаєте, я її у свій час очолював. І отут - така дешева "заказушка", навіть не "заказуха"(замовлення), а "заказушка", непрофесійно при цьому виконана", - сказав він.

Турчинов не знає, з яким саме питанням звернувся до суду Новицький. Але, оскільки це було офіційне звернення, а не приватний телефонний дзвінок, то це питання навряд чи могло носити корупційний характер, - сказав він, додавши, що питання було державним.

Нагадаємо, СБУ склала адміністративний протокол про порушення закону про боротьбу з корупцією щодо члена уряду - Міністра промислової політики Володимира Новицького. Протокол складений 6 лютого.

Крім того, СБУ склала ще два протоколи про корупційні дії посадових осіб з Кабміну, - щодо заступника директора одного з державних департаментів Мінтрансу й щодо керівника одного з управлінь Міноборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News