Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС таки підтвердив, що Україна попросила у світу гроші

Четвер, 12 лютого 2009, 16:55

Україна проводить консультації з поруч держав і міжнародних фінансових організацій про можливе надання фінансової допомоги для подолання кризи в країні.

Про це повідомив на брифінгу в четвер директор департаменту економічного співробітництва Міністерства закордонних справ Павло Султанський.

"Ми звернулися до міжнародних фінансових організацій, включаючи Європейський інвестиційний банк, Всесвітній банк, Європейський банк реконструкції і розвитку, ми звернулися до низки країн світу, що потенційно, на наш погляд, могли б надати ті або інші ресурси для подолання тих або інших аспектів фінансової кризи в Україні", - сказав Султанський.

За його словами, перші звернення до низки країн показали, що на цей момент у них немає окремих фондів або кредитних ресурсів для надання міжнародної допомоги Україні.

Однак, за словами дипломата, деякі з них готові надати додаткові ресурси через міжнародні фінансові організації для того, щоб ці кошти потім перейшли Україні на боротьбу з фінансовою кризою.

Султанський додав, що Україна звернулася до Австралії, Великобританії, Канади, Південної Кореї, Норвегії, Італії, Японії, Швеції, а також низки інших країн. На даний момент, за словами Султанського, офіційного підтвердження про надання кредиту немає.

Він також пояснив, що консультації проходять на експертному рівні, у якому беруть участь представники профільних міністерств.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування