Горбулін вважає, що відправка Зінченка в космос – безпрецедентний казус

Четвер, 12 лютого 2009, 17:48

Призначення Олександра Зінченка генеральним директором Національного космічного агентства України є кадровою помилкою.

У цьому переконаний засновник і перший керівник агентства, директор Інституту проблем національної безпеки Володимир Горбулін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зінченко для цієї посади зовсім не підходить. Він прекрасний трибун, але його освіта, життєвий шлях ніяк не зв'язані з ракетно-космічною технікою, а ця посада вимагає наявність глибоких знань у всіх її сферах", - зазначив він.

"Є й інші обставини етичного плану: коли створювалася і формувалася нацкомісія по ракетно-космічній техніці, втручання Зінченко, який бажав зайняти в ній ведучу позицію ще як діючий державний секретар України, привело до того, що комісія так і не була створена", - зазначив Горбулін.

Разом з тим, за його словами, рівно рік назад відбулася "унікальна" подія, коли Зінченко написав службову записку на ім'я президента, у якій пропонував призначити себе генеральним директором НКАУ замість діючого керівника Юрія Алексєєва.

"В Україні було багато кадрових казусів, але цей факт безпрецедентний", - сказав він.

Коментуючи наявність політичного підґрунтя даного кадрового рішення, Горбулін висловив упевненість, що серед усіх посад міністрів, керівників комітетів і служб, посада глави НКАУ є найменш політизованою, уточнивши, що так було задумано при створенні агентства.

"БЮТ утратить близько 500 тис. голосів на виборах: люди, що працюють у галузі, забезпечили у свій час створення ракетно-ядерного щита держави і виживання галузі в складний час, і їхнє єднання навколо нових космічних програм сьогодні зберігається", - сказав Горбулін.

"Призначення "людини зі сторони" для них неприємне, це велика втрата", - додав він.

Крім того, Горбулін переконаний, що "посада генерального директора НКАУ передбачає наявність широких міжнародних зв'язків, і увійти незнайомій людині в міжнародне космічне співтовариство буде вкрай важко".

"Особливо там, де це стосується військово-технічних аспектів співробітництва", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News