Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не подобаються китайсько-президентські рішення Тимошенко

Четвер, 12 лютого 2009, 18:10

Політика прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яка зробила ставку на президентські вибори, провокує погіршення економічної ситуації.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в інтерв’ю Deutsche Presse-Agentur, повідомляє прес-служба президента.

На запитання, чи загрожує Україні дефолт, Ющенко відповів:

"Відповідь полягає в тому, наскільки сильною буде наша бюджетна політика. Наскільки вона буде реалістичною. Наскільки амбіційною. І найважливіше - наскільки збалансованим буде бюджет. Чи зможемо ми вести сильну, виважену політику? Цими речами визначатиметься, чи зможемо ми виконувати свої зобов'язання".

"Я абсолютно переконаний у тому, що прем'єр-міністр [Юлія Тимошенко] зробила президентські вибори пріоритетом. Цей рік, 2009-й - це час, коли ми повинні підготувати сильний антикризовий пакет [законів]. Влада повинна чесно говорити з народом", - сказав Ющенко.

Президент нагадав, що в Європі усюди запроваджуються антикризові програми "і лише в трьох країнах: Китаї, Індії та в Україні, як і раніше, закладаються плани зростання".
"Я не буду намагатися робити якісь зауваження з приводу Китаю або Індії, але такого роду економічний план для України... є неадекватним і безвідповідальним, утопічним і непрофесійним", - сказав Ющенко.

"Якщо ми зробимо правильні відповідальні кроки, запевняю вас, не буде жодних проблем - ми зможемо подолати цю кризу, ми зможемо отримати позитивний результат. Але якщо уряд і надалі буде зайнятий лише популізмом, забавками в політику, економічний результат також буде, але зовсім інший", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування