Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відставка Пинзеника не вплине на роботу коаліції?

П'ятниця, 13 лютого 2009, 10:40

Заява Віктора Пинзеника про відставку з посади міністра фінансів уже зареєстрована у Верховній Раді, хоча ще не надійшла до секретаріату Кабінету міністрів.

Про це сказав газеті "Комерсант-Україна" міністр Кабміну Петро Крупко, якому про наявність заяви Пинзеника в парламенті повідомив керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук.

За словами Крупка, Пинзеник ще знаходиться на лікарняному, а на спеціальному засіданні Кабміну в четвер позицію Мінфіну представляв його перший заступник Ігор Уманський.

Як повідомила заступник завідувача секретаріатом комітету ВР із питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності парламенту Марія Нехоца, тепер питання відставки Пинзеника має бути винесене на погоджувальну раду фракцій 16 лютого.

"За процедурою його повинні обговорити і в нашому комітеті, та якщо на погоджувальній раді приймуть рішення не вносити питання в комітет, то його одразу ж розглянуть у сесійній залі. Напевно відставка буде обговорюватися і у фракції", - додала вона.

Як стало відомо в четвер, Пинзеник подав у Верховну Раду заяву про свою відставку з посади міністра фінансів.

Спікер парламенту Володимир Литвин уже заявив, що ВР проголосує за відставку Пинзеника, "тому що змусити людину, яка прийняла таке рішення, далі імітувати роботу неможливо".

А керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський каже, що міністр був фактично відсторонений від бюджетного процесу і переговорів із місією МВФ, чим і залишилися незадоволені представники фонду.

За словами Жуковського, МВФ вказав і на неефективну бюджетну політику – місія запропонувала Кабміну скоротити держвитрати на 40 млрд грн, але прем'єр відмовилася коректувати бюджет. Пинзеник був прихильником радикального секвестру бюджету, оскільки, за його оцінками, держказна недоотримає цього року 85 млрд грн доходів.

Між тим, відставка Пинзеника не повинна вплинути на розстановку сил у парламенті. Депутати-члени партії "Реформи і порядок", яку очолює Пинзеник і яка входить у БЮТ, обіцяють не бойкотувати відставку і не блокувати роботу коаліції.

"Ніякого демаршу нема. І з боку Віктора Пинзеника теж. Я думаю, Віктор Михайлович, як і раніше, зробить усе можливе для того, щоб консультувати і уряд, і фракцію БЮТ у парламенті", - сказав депутат Сергій Соболєв (ПРП).

"Позиція міністра фінансів не повинна мати наслідків ще й у політичному плані, тому я сподіваюся на мудрість членів ПРП", - підкреслив Крупко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування