Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, що до справи з "Фаїною" підключилась міжнародна мафія

П'ятниця, 13 лютого 2009, 11:05

Президент Віктор Ющенко вважає, що найголовнішим результатом операції зі звільнення судна "Фаїна" є те, що обійшлось без людських жертв з української сторони.

Про це він сказав під час зустрічі з родичами екіпажу "Фаїни", які прибули в міжнародний аеропорт "Бориспіль", щоб зустріти моряків, передає УНІАН.

"Саме головне, що вони живі. Все решта можна вирішити", - сказав президент.

За словами президента, були проведені непрості драматичні переговори, але якщо потрібно було б почекати ще два місяці, але щоб всі члени екіпажу залишились живі, він радив би чекати.

За словами Ющенка, він розуміє, наскільки було важко родичам чекати на звільнення моряків з піратського полону.

Водночас він зауважив, що переговори із звільнення судна були дуже важкими та специфічними. Глава держави навів дані, що у 2008 році в цьому регіоні було захоплено 42 судна і 12 з них досі не звільнені.

Також Ющенко підкреслив, що Україна змушена була заплатити найбільший викуп за звільнення "Фаїни", оскільки пірати добре розуміли специфіку вантажу і вели себе нахабно.

Крім того, президент зазначив, що переговорний процес щодо звільнення "Фаїни" ускладнювало те, що піратів представляли 4 центри, і кожен із них хотів бути головним.

За його словами, на певному етапі до цих переговорів підключилась міжнародна мафія, і зараз Міністерство закордонних справ України в офіційному порядку звернулось до дипломатичних кіл інших країн, які повинні пояснити, чому представники їхніх держав могли брати участь у таких переговорах.

Ющенко також дав високу оцінку роботі Служби зовнішньої розвідки, яка на певному етапі стала центром, що координувала переговори з піратами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування