Україна підключається до боротьби з піратами

П'ятниця, 13 лютого 2009, 12:23

Україна підключається до спеціальної міжнародної ініціативи з боротьби з тероризмом, зокрема в зоні дій сомалійських піратів.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час зустрічі з офіційною делегацією, яка напередодні зустріла у Кенії судно "Фаїна", екіпаж якого у п’ятницю прибув до Києва.

"Сьогодні ми ведемо переговори щодо участі України в європейській операції по боротьбі з терористами в цьому районі", - сказав президент, повідомляє його прес-служба.

За його словами, українська сторона має заплатити кілька мільйонів доларів, щоб забезпечити супровід нашими кораблями суден, які йдуть під українським прапором або доставляють українські вантажі.

"Думаю, ми знайдемо ці ресурси, щоб разом з європейським співтовариством ми працювали в цьому вимірі", - сказав Ющенко.

Водночас, він подякував кенійській та американській сторонам за допомогу в успішному завершенні операції зі звільнення моряків судна "Фаїна".

Голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж поінформував президента про завершення операції та стан здоров'я екіпажу звільненого судна.

Він підтвердив: усі члени екіпажу почуваються добре.

Ющенко повідомив, що відповідним указом екіпаж "Фаїни" та співробітники спецслужб, які брали участь в операції, будуть нагороджені державними нагородами за мужність.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування