Пірати знімали з танків зброю, але вона лишилася на "Фаїні"

П'ятниця, 13 лютого 2009, 13:21

Члени екіпажу судна "Фаїна" стверджують, що пірати, які захопили судно, знімали зброю з танків.

"Вантаж вони не чіпали, але знімали зброю (кулемети)", - сказав другий помічник капітана Олександр Присуха журналістам в аеропорту Момбаса у п'ятницю, перед вильотом до Києва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Присуха повідомив, що пірати розробляли план із вивантаження танків, але в них нічого не вийшло.

Як розповіли журналістам інші члени екіпажу, зняті з танків кулемети теж залишилися на судні, оскільки вивезти їх із судна було нереально.

Присуха також розповів журналістам про момент захоплення судна. За його словами, щоб пірати не змогли проникнути на судно, "Фаїна" спочатку маневрувала, передавала сигнали "sos" і барикадувала люки.

"Але проти лому немає прийому. Пірати вистрілили в ілюмінатор і опинилися на кораблі", - сказав він.

Присуха відзначив, що пірати були на швидкохідних човнах і це були "добре підготовлені моряки".

Він також зазначив, що коли судно захопили, екіпаж сподівався, що викуп за них віддадуть швидко і вони будуть звільнені.

"Ми вирішили, що вантаж військовий, державний, і нас швидко викуплять", - сказав помічник капітана.

Однак, за його словами, минуло 2 місяці і надії стали згасати.

"Через 2 місяці, коли зрозуміли, що ніяких грошей не буде, ми вже не сподівалися, що нас викуплять", - зазначив Присуха.

Він вважає, що жодних великих інцидентів, сутичок між членами екіпажу й піратами не було, однак були моменти, коли пірати погрожували, що можуть застрелити когось із членів екіпажу.

За словами Присухи, спочатку члени екіпажу "Фаїни" й пірати спілкувалися жестами, а потім члени екіпажу освоїли деякі слова і вже спілкувалися з піратами більш вільніше.

Він зазначив, що пірати зверталися до них по медичну допомогу й екіпаж їм у цьому не відмовляв. "Лікували і від малярії, і від застуди", - сказав Присуха.

Він також повідомив, що спочатку екіпаж харчувався своєю провізією, заготовленою на "Фаїні", але коли припаси закінчилися, а оскільки холодильник не працював, і частина продуктів, які зіпсувалися, довелося викинути, їжу привозили пірати.

"Ми їли двічі на день: вранці та ввечері", - сказав Присуха.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News