Тимошенко доведеться вибирати найкраще з поганого

П'ятниця, 13 лютого 2009, 13:40

Ідею прем'єр-міністра Юлії Тимошенко звернутися до країн "великої сімки" за підтримкою України в отриманні кредиту буде важко реалізувати, вважає Гайке Дьорренбехер з німецького політичного Фонду Фрідріха Науманна.

Дьорренбехер вважає, що в України є три шляхи виходу з фінансової кризи – кредит, приватизація економіки або подальший дефіцит бюджету, передає "Німецька хвиля".

Всі вони – погані, але доведеться саме з них вибирати найліпший, каже експерт.

"Я побоююся, що в України немає можливостей отримати в потрібному об'ємі кошти на приватному фінансовому (ринку)", - сказала Дьорренбехер.

Можна було б піти по шляху подальшої приватизації економіки, припускає вона, але великих об'єктів для приватизації в країні також практично не залишилося.

Ще один варіант виходу з кризи - фінансувати витрати з подальшим дефіцитом бюджету. Але, на думку експерта, і ця лінія далеко не така проста, як здається.

"Я можу тільки попередити про небезпеку такого шляху, оскільки це призведе до більшого зростання інфляції і збіднення середнього класу", - сказала Дьорренбехер.

Вона вважає, що прем'єр-міністру Юлії Тимошенко доведеться вирішувати задачу з багатьма невідомими, шукаючи шлях для забезпечення стабільної економічної ситуації в країні саме в рік майбутніх виборів.

Залишається ще невелика можливість отримати кредит в Міжнародному валютному фонді. "Проте, це буде, поза сумнівом, прив'язано до маси складних умов і вимог до України", - переконана Дьорренбехер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News