Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко огризнувся на мертвих бджіл президента - поборів на дорогах не буде

П'ятниця, 13 лютого 2009, 13:43

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко спростовує заяву Секретаріату Президента Віктора Ющенка про те, нібито глава МВС вимагав від працівників Державної автомобільної інспекції активізувати збір штрафів на дорогах для наповнення бюджету Міністерства внутрішніх справ.

Про це він заявив на прес-конференції в Миколаєві 13 лютого, повідомляють Українські новини.

"Мене дивують останнім часом заяви, які звучать із Секретаріату. Наші політики взагалі звикли ламати всі стереотипи, але ці відрізняються особливим умінням: мертві бджоли президента гудуть регулярно. При чому гудуть не образно. Категорично стверджую: жодним чином штрафи ДАІ не мають відношення до оплати роботи співробітників міліції, жодним чином. Тому будь-які натяки, що збори штрафів ДАІ можуть піти на заробітну плату міліціонерів, не відповідають дійсності", - заявив Луценко.

Зі слів міністра, причина його заклику в іншому - з більш як 150 млн. гривень нарахованих штрафів за порушення правил дорожнього руху оплачено тільки половину.

"Є водії, які мають тисячні заборгованості перед державою й, безумовно, установленим законом способом їх потрібно стягувати, не чекаючи 2 років, коли водії прийдуть на техогляд. Я дійсно ставив таке завдання, але жодним чином це не пов'язано із заробітною платою міліції, не пов'язано з державним бюджетом", - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що робота міліції полягає в тому, щоб держава одержала всі заплановані надходження, у тому числі й надходження від штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Як відомо, заступник глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин заявляє, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вимагав від працівників Державної автомобільної інспекції активізувати збір штрафів на дорогах для наповнення бюджету Міністерства внутрішніх справ.

6 лютого під головуванням Луценка пройшла колегія МВС за підсумками 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування