Соціологи Ющенка довідалися, що українцям не подобаються угоди Путіна-Тимошенко

П'ятниця, 13 лютого 2009, 17:10

Майже половина опитаних українців вважають неприйнятним для українського уряду брати в Росії кредит на покриття дефіциту бюджету України.

Про це свідчать результати опитування, яке презентував директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан на прес-конференції в п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, відповідно до опитування, 48% респондентів вважають неприйнятним для уряду брати в Росії кредит на покриття дефіциту бюджету. 11% вважають скоріше неприйнятним для уряду брати такий кредит.

65% респондентів вважають неприйнятним брати в РФ кредит, якщо російські підприємства натомість одержать пільги для придбання української власності.

41% опитаних відповіли, що необхідно скоротити інші витрати держбюджету для того, щоб узяти кошти для виплат зарплат і пенсій.

Відповідно до результатів опитування, у випадку, якщо Україна все-таки ухвалить рішення про залучення іноземних кредитів, тільки 21% підтримують вибір Росії, як країни-кредитора.

У той же час, 29% опитаних упевнені, що кредит краще брати в країн Європи (15%), і в міжнародних фінансових організацій - таких, як МВФ, Світовий банк тощо (14%).

Також соціологи відзначають, що тільки 20% українців вважають вигідною для України газову угоду з Росією, підписану в січні 2009 року.

33% назвали невигідною для України газову угоду з Росією, 13% сказали, що ця угода скоріше невигідна, ніж вигідна.

Тільки 21% опитаних назвали цей документ вигідним для України, 10%- скоріше вигідним. Вагалися з відповіддю на питання 23%.

При цьому 58% опитаних відзначили, що краще одержувати газ за європейськими цінами і не залежати від Росії і тільки 27% вважають, що краще платити менше за газ і бути залежним від Росії.

Опитування проводилося на замовлення Національного інституту стратегічних досліджень методом телефонного інтерв'ю. Загальна вибірка опитаних складає 600 респондентів.

Максимально можлива похибка вибірки складає 4%. Опитування проводилося 10-12 лютого 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування