Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко замість війни із суддями хоче чистки

П'ятниця, 13 лютого 2009, 19:19

Міліція не оголошувала "війну" суддям, але буде боротися з хабарництвом у суддівських колах.

Про це заявив на прес-конференції в Дніпропетровську в п'ятницю міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Луценко висловив думку, що главу Верховного суду Василя Онопенка "ввели в оману" публікації в окремих ЗМІ про те, що нібито глава МВС оголосив цього року "війну суддям".

"На жаль, пана Онопенка ввели в оману публікації в Інтернеті, які є недостовірними щодо закритої частини колегії МВС", - сказав міністр.

При цьому міністр зазначив, що на колегії він "дійсно закликав міліціонерів до протидії хабарникам-суддям, це правда".

Луценко нагадав, що торік були піймані на "гарячому" при одержанні хабарів 19 суддів, і прокуратура порушила кримінальні справи.

Однак, як зазначив міністр, ці факти "не означають жодної провини будь-якого керівника суддівської системи".

"На жаль, корупція є скрізь: і в МВС, і в прокуратурі, і в СБУ, і в судах, як і в інші, на жаль, усіх ланках суспільства", - сказав Луценко.

"Однак я вважаю, що саме спільні заяви про визнання таких фактів корупції в будь-якій системі державної влади, у тому числі і суддівській владі, спільні заходи щодо протидії цим негативним явищам і є нашим головним завданням", - зазначив міністр.

Він висловив впевненість в тому, що з високопрофесійними суддями, яких переважна більшість, "ми знаходимо спільну мову і порозуміння".

"Але цей, у кілька десятків тисяч людей, колектив псують люди, які хабарничають. І це правда. Її потрібно визнати, і спільно викорінювати", - зазначив Луценко, підкресливши при цьому, що він "у будь-якому випадку не мав бажання заявити, що суди наскрізь загрузли в корупції".

"Тому дійсно разом із прокуратурою і, сподіваюся, з керівництвом Верховного суду, ми будемо чистити не тільки свої міліцейські ряди, але й інші бюджетні, тобто адміністративні ступіні влади і суддівські. Я думаю, що це правильно", - заявив міністр.

У четвер голова Верховного суду Онопенко заявив, що сподівається на вибачення міністра внутрішніх справ Луценко щодо його висловлень про суди і суддів.

Відповідно до повідомлення прес-служби Верховного суду, Онопенко нагадав, що, за інформацією ЗМІ, виступаючи 6 лютого на засіданні колегії МВС і визначаючи для міліції основні завдання, Луценко, зокрема, заявив, що цей рік є роком "війни із судами" і що, крім міліції, нікому поставити суддів "у законне стійло".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування