МЗС доручило послам пояснити світу "брехню" Тимошенко

Субота, 14 лютого 2009, 07:14

Керівникам дипломатичних представництв України при ЄС, у країнах ЄС, США, Росії та інших країн доручили терміново поінформувати високопосадовців країн перебування про "недобросовісні та неадекватні ситуації" дії прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Циркуляр "Щодо розгляду РНБО питання енергетичної безпеки України" з позначкою "Надтерміново!" за підписом голови МЗС було розіслано керівникам 31 диппредставництва України після засідання РНБО 10 лютого, повідомляє "Дзеркало тижня".

Документ наказує українським дипломатам негайно ознайомити зарубіжних партнерів України з матеріалами брифінгу першого заступника секретаря РНБО Степана Гавриша після засідання, які додаються до циркуляра.

"Доручаю особисто організувати роботу по донесенню основних положень брифінгу до офіційних чиновників країни перебування на максимально високому рівні, а також до місцевих засобів масової інформації", - сказано в циркулярі, підписаному міністром закордонних справ Володимиром Огризком.

"Про виконану роботу прошу інформувати департамент секретаріату міністра до 15:00 (за київським часом) 11 лютого 2009 року", - зауважується у документі.

У матеріалах, що додаються до циркуляра, наголошується, що прем’єр Тимошенко порушила закон, зробивши заяви для преси за результатами засідання РНБО, матеріали і рішення якого попередньо носили закритий характер і містили таємну інформацію.

Підкреслюється також, що заяви Тимошенко про роль РНБО в корупційних оборудках в енергетичній сфері, а також про намір РНБО повернути компанію "РосУкрЕнерго" на український газовий ринок і зобов’язати уряд денонсувати нові газові угоди з Росією, не відповідають дійсності.

У документі наведено цитати з виступу Гавриша перед журналістами, в якому він звинуватив прем’єра у "недобросовісності" й "брехні".

"Хочу від імені РНБО і від себе особисто заявити, що це не відповідає дійсності і, змушений визнати, є брехнею… Прем’єр-міністр діяла недобросовісно і неадекватно ситуації, яка мала місце на засіданні РНБО, і надала інформацію, яка є обманом і не відповідає дійсності", - сказав Гавриш.

Ці слова першого заступника секретаря РНБО керівникам українських диппредставництв доручено донести до зарубіжних партнерів України на максимально високому рівні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування