Розробкою системи для податкової займається компанія без ліцензії?

Субота, 14 лютого 2009, 12:55

Розробкою централізованої системи подачі податкової електронної звітності для Державної податкової адміністрації України займається компанія, яка не має необхідної для виконання таких робіт ліцензії.

Так, за даними Держслужби спецзв’язку, на кінець 2008 року ТОВ "Ефективні інформаційні системи" мала ліцензії тільки у сфері криптографічного і технічного захисту інформації.

Хоча для роботи в органах влади компанія зобов’язана мати ще й так звану ліцензію ДСК, повідомляє "Дзеркало тижня" із посиланням на компетентні джерела.

Співрозмовники стверджують, що замовлення на розробку системи компанія нібито отримала в результаті закупівлі в одного виконавця, яку проводила ДПА. За неофіційними даними з Кабміну, вартість закупівлі склала близько 5 млн. гривень.

Сама ж "ЕІС" у відповідь на запити видання нічого не повідомила ні про вартість закупівлі, ні про конкретний досвід виконання подібних робіт, ні про свій штат. Також не вдалося відшукати і її веб-сайт. Відомо лише, що компанія заснована у квітні 2007 року.

Згідно з довідкою з Єдиного держреєстру, на 15 листопада 2008 року директором "ЕІС" був Краснов Петро Іванович, відомий як адвокат Тендерної палати України та/або тендерних "консультантів".

Засновниками "ЕІС" є Григорій Новопашин (засновник Українського університету фінансів і права, створеного при Тендерній палаті), Сергій Лінник (гендиректор ТОВ "Інтелект Сервіс"), Сергій Кушнірук, який відповідав за проведення закупівель ДП "Українські спеціальні системи", і Олександр Дешевий, який за даними учасників ринку, якось пов’язаний з компанією "Софтлайн".

Фактична адреса "ЕІС": вулиця Саксаганського, 119. На 11–12 поверхах цього будинку знаходяться колишній університет ТПУ і ТОВ "Тендер Груп", співзасновник якого - ще один колишній адвокат ТПУ В. Шевчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування