Ситуацію з теплопостачанням у Криму визнали надзвичайною

Субота, 14 лютого 2009, 14:14

Постійна комісія Ради міністрів Криму з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій визнала надзвичайною ситуацію, що склалася в автономії з теплопостачанням.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу кримського уряду.

Комісія зобов`язала газопостачальні і теплогенеруючі відомства "вжити заходів до відновлення подачі тепла на об`єкти соціальної сфери і в житлові будинки".

За дорученням кримського прем`єра Віктора Плакіди, створена міжвідомча робоча група з врегулювання питань, пов`язаних із отриманням лімітів газу, оплатою енергоносіїв, поверненням компенсації на різницю в тарифах, погашенням заборгованості й інших проблем, які призвели до порушення стабільного теплопостачання автономії.

Плакіда підкреслив, що керівництво Криму контролює процес відновлення стабільного газо- і теплопостачання населених пунктів, і не допустить дестабілізації ситуації на території автономії.

У повідомленні Радміну уточнюється, що нарада пройшла 13 лютого.

Як відомо, з початку цього тижня компанія "Кримгаз" почала відключати від газу котельні в автономії. Причина – борги тепловиків.

Так, найбільший постачальник тепла в автономії – підприємство "Кримтеплокомуненерго" – заборгувало НАК "Нафтогаз України" майже 100 млн. грн.

11 лютого прокурор Криму Владимир Бойко зажадав від "Кримгазу" припинити дії з припинення газопостачання котельних, які забезпечують життєдіяльність 40 населених пунктів Кримської автономії.

Дії газовиків, говорять у прокуратурі, суперечать закону "Про теплопостачання", яким забороняється відключати в опалювальний період об`єкти теплопостачання як об`єкти життєзабезпечення і стратегічного призначення.

"Кримгаз" одержав прокурорський протест 12 лютого і зобов`язаний відреагувати на нього не пізніше ніж, через десять днів.

Разом із тим, голова правління "Кримгазу" Василь Рогатін підкреслює, що "Кримгаз", навіть якщо його зобов`яжуть, "не в змозі технічно виконати" подачу газу на теплогенеруючі підприємства, оскільки скорочено подачу газу з материка до Криму.

"Газ - це товар, який просто так не відпускається", - додав голова правління ДАТ "Чорноморнафтогаз" Анатолій Присяжнюк.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News