Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не прийшла до Ющенка покладати квіти афганцям

Неділя, 15 лютого 2009, 10:13

Президент Віктор Ющенко в неділю поклав квіти до Меморіального комплексу громадянам України, які загинули в Афганістані.

Разом із президентом квіти поклали віце-прем'єр Іван Васюник, секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова, спікер Верховної Ради Володимир Литвин, глава Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, у церемонії взяли участь міністр праці і соціальної політики Людмила Денисова, міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук, міністр оборони Юрій Єхануров, міністр палива й енергетики Юрій Продан, в.о. глави СБУ Валентин Наливайченко, глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, заступник голови КМДА Сергій Рудик.

Після покладання квітів Ющенко відвідав церкву "Воскресіння Христова", яка знаходиться напроти монумента афганцям.

Покласти квіти до пам'ятника також прийшли близько 200 чоловік.

Очікувалася участь прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, однак з невідомих причинах глава уряду була відсутня на церемонії покладання квітів.

Разом з тим, на офіційному сайті уряду розміщене привітання Тимошенко з нагоди 20-й річниці виводу радянських військ з Афганістану і Дня вшановування учасників бойових дій на території інших країн.

"Схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру. Ми завжди будемо пам'ятати всіх тих, хто не повернувся", - йдеться в поздоровленні.

Звертаючись до учасників бойових дій, Тимошенко зазначила: "Ви як ніхто знаєте дійсну ціну мирного життя".

"Вдячна вам за те, що продовжуєте брати активну участь у розбудові держави, громадському житті, патріотичному вихованні молодого покоління", - сказала вона.

Прем'єр запевнила, що уряд зробить все, щоб учасники бойових дій мали гідні зарплати, пенсії і соціальні гарантії.

У цю неділю в Україні відзначають День вшановування учасників бойових дій на території інших країн і 20-ю річницю виводу військ колишнього СРСР з Афганістану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування