У Росії через пожежу в гуртожитку загинули 15 чоловік

Неділя, 15 лютого 2009, 11:31

У результаті пожежі в гуртожитку в селищі Молодіжний (Аксарайский) Астраханської області Росії загинули 15 чоловік, ще 7 чоловік одержали поранення.

"Згідно з наявними у нас даними, кількість жертв під час пожежі в житловому триповерховому будинку селища Молодіжний зросло до 15 чоловік", - повідомив представник прес-служби МНС РФ у неділю, передає Інтерфакс.

За його словами, роботи на місці трагедії продовжуються.

У свою чергу представник Мінздраву Астраханської області повідомив агентству, що із семи потерпілих один уже виписаний, оскільки його стан не викликає в медиків занепокоєння.

Раніше офіційний представник Слідчого комітету при прокуратурі (СКП) РФ Володимир Маркін повідомив, що у момент пожежі в будинку гуртожитку, який ще в 2007 році було визнано непридатним для проживання по протипожежних вимогах, знаходилися 79 чоловік.

"Встановлено, що ввечері 14 лютого, близько 18:00, у будівлі гуртожитку - триповерховому дерев'яному будинку - відбулося загоряння", - сказав він.

"Будинок перебуває на балансі муніципального утворення "Аксарайска сільрада" і відповідно до документів ще в 2007 році був визнаний аварійним і підлягав відселенню людей", - зазначив Маркін.

Він повідомив, що по факту пожежі слідчими органами СКП РФ порушена і розслідується кримінальна справа по двох статтях КК РФ: "навмисне знищення чужого майна шляхом підпалу, яке призвело по необережності загибель людей" і "недбальство".

У свою чергу начальник Головного управління МНС РФ по Астраханській області Олександр Жигін повідомив, що "причиною загоряння, за попередніми даними, стало необережне поводження з вогнем".

За його словами, відповідно до проведених заходів на місці трагедії вдалося встановити, що в квартирі №9 на першому поверсі, звідкіля почалася пожежа, зберігалися каністри з бензином.

Це могло послужити масовому і блискавичному поширенню полум'я по всьому дерев'яному будинку.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко висловила співчуття главі уряду Росії Володимиру Путіну, попросивши передати слова співчуття і підтримки родинам загиблих і потерпілих у результаті пожежі, повідомляє прес-служба прем'єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування