Дубину приберуть із "Нафтогазу" і поставлять людину Коломойського?

Понеділок, 16 лютого 2009, 08:45

У понеділок відбудеться рада парламентської коаліції, на якій депутати, що підтримали уряд Юлії Тимошенко, мають намір остаточно узгодити всі питання, пов'язані з ротацією членів Кабінету міністрів.

Крім того, предметом кадрових торгів стане посада топ-менеджера НАК "Нафтогаз України", яку зараз очолює Олег Дубина, пише "Дело".

За інформацією джерел, близьких до компанії, керівник "Нафтогазу" уже давно виявив бажання залишити свою посаду. Він нібито готовий у будь-який момент написати прохання про відставку (опоненти уряду говорять, що Дубина уже написав заяву в минулу середу, але офіційного підтвердження цьому поки немає).

Згідно з попередніми домовленостями, "Нафтогаз України" очолить представник групи "Приват" Ігоря Коломойського. За даними джерел газети, високу посаду може посісти один із найкращих менеджерів мільярдера – екс-голова "Укрнафти", "нашоукраїнець" Ігор Палиця.

Це питання обговорюється керівництвом Кабміну і наближеними до нього депутатами останні кілька тижнів. Головна заслуга в цьому, як стверджує співрозмовник видання з оточення прем'єра, належить особисто Палиці.

"Він зіграв одну з ключових ролей у створенні нової коаліції в парламенті. Фактично Палиця "склеїв" "Нашу Україну", що дозволило відродити більшість", - зазначило джерело.

Противники керівництва Кабміну також стверджують, що Коломойський зобов'язався забезпечити Тимошенко медіа підтримку напередодні президентських виборів.

Сам Палиця в коментарі "Дело" заявив, що поки питання призначення на посаду голови "Нафтогазу" з ним ніхто не обговорював. "Я навіть виключаю, що мені запропонують цю посаду, оскільки сам не крав і іншим не дам", - зазначив він. При цьому він додав, що компанія "Нафтогаз" його взагалі мало цікавить.

Однак співрозмовник у парламенті, який побажав залишитися неназваним, зазначив, що Палиця "дещо применшує". За його словами, "нашоукраїнець" вирішує, чи варто йому відмовлятися від депутатського мандата.

Але навіть якщо Палиця особисто відмовиться від високої посади, її посяде один із інших представників групи "Приват".

Раніше екс-керівник підконтрольного групі "Приват" НПЗ "Галичина" Олександр Лазорко був призначений заступником голови "Укртранснафти" ("дочка" "Нафтогазу", монопольний оператор українських нафтопроводів).

Домовленості між урядом і "Приватом" нібито передбачають іще одне призначення – колишнього комерційного директора підконтрольної групі "Укрнафти" Валентина Франчука на посаду заступника голови "Нафтогазу". Зараз же, за даними видання, Франчук також розглядається як кандидатура керівника "Укргазвидобуток".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування