Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Портнов про долю Ющенка: "Це може закінчитися печально"

Понеділок, 16 лютого 2009, 09:48

Заступник лідера фракції БЮТ Андрій Портнов вважає, що в президента Віктора Ющенка немає можливості уникнути чергових президентських виборів.

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні".

"Ні, таких способів (уникнути виборів) немає. Наша адекватна реакція буде слідувати за кожним кроком глави держави", - заявив Портнов.

"Чутки про те, що Ющенко введе пряме президентське правління або винайде спосіб залишитися біля керма ще як-небудь, просто неспроможні - той, хто розпускає ці чутки, не розуміє реальних механізмів", - додав він.

За словами депутата, "органи влади продовжують працювати: ЦВК, Конституційний суд, парламент, а якщо ситуація зміниться, буде працювати вулиця".

"Якщо ж мешканець Банкової, маючи всього 2% рейтингу, всерйоз вважає, що зможе зберегти повноваження понад конституційний термін, для нього це може закінчитися печально. І невідомо, як його доля складеться. Юридична, правова доля", - наголосив Портнов.

На уточнення, чи натякає він на те, що Ющенку доведеться нести кримінальну відповідальність, депутат відповів: "У БЮТ я є прихильником ідеї відповідальності вищих посадових осіб за вчинені дії".

На питання, у чому конкретно можна обвинуватити президента, Портнов сказав: "По-перше, гарант несе відповідальність за фінансово-кредитну систему, за бардак, що відбувався з валютним курсом, за корупцію в Нацбанку".

"По-друге, президент видав більше 80 указів, у яких перевищив повноваження і вийшов за межі Конституції. Більш того, незаконно призупинив більш як 50 постанов уряду", - продовжив депутат.

"Крім того, йому можна пригадати звільнення суддів Конституційного й Окружного адмінсуду і глави Печерського. А сам Окружний адмінсуд президент узагалі ліквідував - причому в момент, коли сам Ющенко був відповідачем у справі про парламентські вибори", - додав Портнов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...