"НУ-НС" готовий до ротації, але не за рахунок депутатів

Понеділок, 16 лютого 2009, 10:31

Фракції коаліції зараз не готові відмовитися від своїх квот в уряді, але вважають недоцільним призначати в уряд народних депутатів зі свого числа.

Про це пише "Комерсант-Україна".

"Фракція ухвалила рішення, з яким я згоден, що ми будемо проводити ротацію нашої частини уряду по окремих міністрах, але не за рахунок народних депутатів", - сказав газеті голова координаційної ради коаліції з оцінки законопроектів, депутат "НУ-НС" Роман Зварич.

Як відомо, прем'єр Юлія Тимошенко заявила про те, що в уряді буде проведено ротацію – це питання може бути розглянуте у парламенті вже цього тижня.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин у неділю підтвердив, що парламент розгляне кадрові питання відразу після внесення пропозицій Кабінетом міністрів.

"Якщо кадрові пропозиції будуть внесені урядом, то я виходжу з того, що ми повинні їх розглянути і прийняти відповідні рішення", - сказав він, підкресливши, що сам виступає проти формування уряду за квотним принципом.

У фракції "Наша Україна – Народна самооборона" ("НУ-НС") останні два тижні активно обговорюють кандидатури для зміни членів уряду, призначених за квотою цієї фракції.

Так, віце-прем'єра Івана Васюника може замінити на посаді голова ради Нацбанку Петро Порошенко, а на посаду міністра юстиції замість Миколи Онищука пропонується призначити народного депутата III-V скликань Віктора Мусіяку.

Крім того, свої посади можуть втратити голови Мінкульту Василь Вовкун, МНС Володимир Шандра, Мінрегіонбуду Василь Куйбіда та МінЖКГ Олексій Кучеренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування