Газова війна не вплине на шанси України?

Понеділок, 16 лютого 2009, 11:29

Російсько-український газовий конфлікт не вплине на європейські перспективи України.

Про це в понеділок на прес-конференції в Києві заявив віце-президент Європейської Комісії Гюнтер Ферхойген.

"Я не думаю, що ті проблеми, що виникли з постачаннями газу, можуть мати вплив на загальну картину", - сказав Ферхойген, повідомляє Ліга.net.

Віце-президент Єврокомісії відзначив, що членство будь-якої країни в Європейському Союзі залежить від її політичного й економічного потенціалу.

У той же час, така країна повинна розділяти цінності Євросоюзу.

"Політика Європейського Союзу є абсолютно чіткою: ми не є закритим клубом, ми не намагаємося побудувати міцність і ми не є закритими для інших європейських націй. Навпаки, європейські нації, що прагнуть приєднатися і відповідають встановленим умовам, можуть приєднатися до Європейського Союзу. У цьому і полягає наша політика "відкритих дверей", - відзначив Ферхойген.

Раніше голова Європейської комісії Жозе Мануэль Баррозу на спільній прес-конференції з президентом України Віктором Ющенком заявив, що ЄС не вбачає негативного впливу газової кризи на двосторонні відносини з Україною.

"Була проблема довіри до Росії й України як постачальника і транзитера газу в Європу, але ми бачимо, що це не був намір України проти Європи. Це було через проблеми між Україною і Росією", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування