Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лондоні призначили дату розборок Григоришина і Суркіса за "Динамо"

Понеділок, 16 лютого 2009, 13:40

Високий суд Лондона не знайшов підстав відмовити у розгляді позову Костянтина Григоришина до Ігоря Суркиса та інших акціонерів "Динамо" (Київ).

Як стало відомо "Українській правді", перше слухання по суті призначено на початок травня.

За словами джерел "Української правди", у середині січня в Лондоні відбулося попереднє засідання, у ході якого суддя прийняв документи від адвокатів Суркіса та призначив початок слухань на першу декаду травня.

"Суддя не знайшов підстав не слухати цю справу по суті", - повідомило джерело "Української правди".

Водночас суддя має право на будь-якому етапі процесу ухвалити рішення про відмову в розгляді позову Григоришина, ухваливши рішення про його непідсудність у Лондоні.

Як відомо, у 2000-ні роки Григоришин був власником 18% акцій "Динамо" (Київ) через компанію Pacific International Sport Clubs Limited, зареєстровану на Британських Виргинский островах.

Брати Суркіси зменшили його частку до 0,1% шляхом додаткової емісії, використовуючи мережу компаній, які мали британську юрисдикцію.

В інтерв'ю "Українській правді" Григоришин заявив, що подав позов до Високого суду правосуддя в Лондоні.

"Предметом розгляду є моє право викупити 98% акцій "Динамо" (Київ) за 32 мільйона доларів. Вони мене обдурили в 2004 році: зробили емісію, яку реально не оплатили, а потім не дали мені скористатися правом пріоритетного викупу акцій", - сказав Григоришин.

Відповідачами по справі проходять Ігор Суркіс, батько і син Згурські як посадові особи "Динамо", що підписували рішення, у результаті яких частка Григоришина була розмита.

Під час матчу Ліги чемпіонів "Арсенал" – "Динамо" у Лондоні Ігорю Суркісу намагалися вручити повідомлення до суду, але він його не взяв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування