Якщо БЮТ скасує вибори в Тернополі, можна скасовувати і президентські

Понеділок, 16 лютого 2009, 13:50

Скасування виборів у Тернопільській облраді може стати прецедентом для скасування проведення будь-яких виборів в Україні.

Про це сказав перший віце-спікер Олександр Лавринович журналістам в понеділок, відповідаючи на питання щодо даної ініціативи БЮТ.

За його словами, у разі скасування тернопільських виборів може скластися ситуація, коли парламент, наприклад, призначить президентські вибори на 17 січня наступного року. А потім хтось з політичних сил подивиться на низький рейтинг свого кандидата і "перенесе ці вибори, наприклад на березень".

"Коли писалися Конституція та закон про вибори депутатів органів місцевого самоврядування, то реально нікому в голову не могло прийти, що при своїй пам'яті та здоровому глузді можна призначити вибори, потім подивитися на рейтинги своє політичної сили і, маючи більшість у ВР, скористатися цією можливістю і скасувати вибори", - сказав Лавринович.

"Якщо так, то треба в законі прописати, що в таких-то органах місцевого самоврядування має бути 2/3 депутатів певної політичної сили", - додав він.

Раніше БЮТ виступив з пропозицією скасувати вибори в тернопільській облраді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування