Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівники вузів за невиплату стипендій будуть покарані

Понеділок, 16 лютого 2009, 15:07

Керівники вищих навчальних закладів, у яких у порушення фінансової дисципліни несвоєчасно виплачуються зарплати і стипендії, будуть притягнуті до відповідальності.

Про це заявив заступник міністра освіти та науки Петро Куликов, повідомляє прес-служба Міністерства освіти й науки.

Як сказано у повідомленні, МОН за дорученням голови відомства Івана Вакарчука "оперативно відслідковує усю інформацію, що надходить до міністерства чи поширюється у ЗМІ про факти невиплати стипендій вищими навчальними закладами та зміни в одноосібному порядку керівництвом навчальних закладів вимог до стипендіатів".

Міністерство надає Генпрокуратурі всі дані для проведення оперативних перевірок діяльності зазначених вищих навчальних закладів.

"Керівники ВНЗ, які допустили порушення фінансової дисципліни щодо несвоєчасної виплати заробітних плат і стипендій, а також невиконання положень Постанови КМУ стосовно підстав для виплати стипендій, будуть притягнуті до суворої відповідальності", - запевнив Куліков.

З метою недопущення поширення неправдивої інформації щодо недофінансування ВНЗ, міністерство оприлюднює інформацію про бюджетне фінансування ВНЗ, підпорядкованих Міносвіти за січень і лютий 2009 року.

"Міністерство освіти і науки в повному обсязі профінансувало видатки на виплату стипендій та заробітної плати за січень і лютий поточного року відповідно кошторисів навчальних закладів. Всі студенти отримають стипендію - це питання на особистому контролі Міністра", - наголосив Куліков.

Як відомо, раніше Український молодіжний форум повідомив, що у переважній більшості ВНЗ країни не виплачуються стипендії студентам, які за своїм навчальним балом мають повне право на отримання мінімального розміру стипендій.

У свою чергу, Міносвіти заявило, що стовідсотково профінансувало виплату стипендій, і проблем із їх видачею бути не повинно. Водночас, зазначалося, що розподіл отриманих коштів здійснюють керівники навчальних закладів самостійно.

Із 12 до 20 лютого у Міністерстві фінансів працює "гаряча" телефонна лінія для учнів та студентів щодо питань своєчасної виплати стипендій - (044) 253-83-54.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування