Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин радіє, що Ющенко визнав коаліцію

Понеділок, 16 лютого 2009, 15:07

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає політично доцільною ініціативу щодо одночасного проведення дострокових президентських та парламентських виборів.

Про це він сказав журналістам у понеділок, коментуючи відповідну ініціативу Партії регіонів.

Водночас він висловив думку, що в разі подальшого погіршення ситуації в країні суспільство може самостійно ухвалити дане рішення.

"Я можу спрогнозувати, що це відбудеться за однієї умови – якщо події в Україні будуть розвиватися від поганого до ще гіршого. Тоді вже це буде не рішення політичних сил або парламенту - це буде рішення вулиці. Настрій людей дуже поганий, загрози перед країною стоять надзвичайно великі", - попередив Литвин.

Коментуючи подання президента до КС щодо затвердження нового складу уряду після формування нової коаліції Литвин сказав: "Варто, мабуть, читати всі статті Конституції, там чітко написано, коли уряд складає свої повноваження і коли призначається новий склад Кабміну".

Разом із тим, за словами Литвина, президентське подання підтвердило сам факт існування коаліції, легітимність якої раніше неодноразово піддавалася сумніву з боку різних політиків

"Попри всі розмови, в тому числі з боку президента про те, що коаліції в парламенті не існує, завдяки поданню до КС визнається наявність коаліції. Вона (більшість) отримала додаткове легітимне підтвердження і в цьому є великий плюс", - зауважив Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування