Українські соціологи підтверджують, що Яценюк таки третій

Понеділок, 16 лютого 2009, 18:37

Якщо б вибори у Верховну Раду відбулися найближчим часом, у парламент пройшли б п'ять політичних сил: Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, Блок Арсенія Яценюка, Компартія і Блок Литвина.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром соціальних досліджень "Софія" з 3 по 12 лютого 2009 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними опитування, за Партію регіонів проголосували б 25,8% респондентів, за БЮТ - 15,6%, за Блок Яценюка - 10,4%, за КПУ - 5,5%, за Блок Литвина - 5,3%.

Партія "Народний союз "Наша Україна" не змогла б перебороти 3% бар'єр, набравши 2,7% голосів.

Якби найближчим часом в Україні пройшли президентські вибори, то більше всього голосів набрав би лідер Партії регіонів Віктор Янукович - 24,2%.

Другою у президентському рейтингу йде лідер БЮТ Юлія Тимошенко (15,3%), слідом за нею з невеликим відривом йде екс-спікер парламенту Арсеній Яценюк (11,8%).

За нинішнього спікера Верховної Ради Володимира Литвина віддали би голоси 5,2% респондентів, за лідера комуністів Петра Симоненко - 4,6%, а за нинішнього президента Віктора Ющенко - тільки 3%.

Якби в другий тур виборів вийшли б Тимошенко і Янукович, то великі шанси перемогти мав би лідер Партії регіонів: за нього готові проголосувати 35% опитаних, а за Тимошенко - 26%.

В опитуванні брали участь 2018 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News