Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко не вистачить голосів "проштовхнути" зміни в уряді?

Понеділок, 16 лютого 2009, 21:07

Пропозиції по кадровим змінам в уряді будуть внесені до Верховної Ради тоді, коли у парламенті буде 226 голосів для їх прийняття.

Про це заявив депутат від БЮТ Андрій Портнов в ефірі 5 каналу.

"Ми будемо чекати, поки не з'ясуємо, що в парламенті є 226 голосів. Тоді ми будемо вносити проект постанови уряду по кожному члену Кабміну, якого пропонується змінити", - сказав він.

Відповідаючи на питання, кого з міністрів буде запропоновано змінити, окрім міністра фінансів Віктора Пинзеника, який подав заяву про відставку, Портнов сказав: "Ми не коментуємо це".

"Якщо зараз будуть називати конкретні прізвища – буде заблокована робота уряду", - зазначив він.

Коментуючи заяву президента Віктора Ющенка про недоцільність відставки Пинзеника, Портнов зазначив, що така реакція є "цілком природною".

"Загальновідомо, що Пинзеник провів останні місяці фактично в секретаріаті президента, погоджуючи кожний свій крок з президентом та його секретаріатом", - наголосив депутат.

Крім того, Портнов заявив, що всі кадрові зміни в уряді будуть прийматися в пакеті.

"Всі зміни будуть прийматися одним голосуванням в пакеті. Це можливо зробити згідно с законом про Кабмін та згідно з регламентом Верховної Ради. Тому всі ці кадрові зміни, коли вони будуть запропоновані радою коаліції Верховній Раді, будуть один раз проголосовані", - зазначив він.

"Я особисто вважаю, що поки у нас немає можливості провести кадрові зміни, в силу того, що деякі політичні сили саботують цей процес", - додав Портнов.

Як відомо, раніше прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що не готова назвати міністрів, яких планується змінити.

Прем’єр зазначала, що можлива ротація в уряді відбудеться на цьому сесійному тижні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...