Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Києві І Харкові збиратимуть підписи, щоб докорінно змінити Раду

Понеділок, 16 лютого 2009, 22:42

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за "докорінну" зміну виборчої системи.

Про це він заявив в ефірі програма "Свобода слова" каналу ICTV.

"Механізм може бути один – це докорінна зміна виборчої системи. Якщо ми її змінимо докорінно, то вся нинішня політична еліта, вони підуть в небуття. Але зробити це одразу практично неможливо", - заявив спікер.

Він повідомив, що нещодавно була зустріч з представниками Венеціанської комісії, яка висловила застереження проти "нашої залізобетонної виборчої системи за партійними списками".

"Ми запропонували такий підхід: зареєструємо ініціативні групи в Києві і Харкові, і будемо збирати підписи людей щодо відміни цієї виборчої системи. Якщо ця форма тиску не спрацює, але буде зібрано 3 мільйони підписів – будуть всі підстави ставити це питання на референдумі", - розповів Литвин.

"Хоча й без референдуму зрозуміло, що більшість людей виступає за те, щоб вони обирали безпосередньо в округах, щоб була жорстка система звітності і підконтрольності. Щоб був механізм звіту депутата, спрощений механізм відкликання депутата. Тоді не лежали б під трибуною, не блокували, Рада працювала б і суспільство було б спокійним. Іншого виходу я не бачу", - сказав спікер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...