Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кадрові "торги" надто затягнулися. Через НУ-НС?

Вівторок, 17 лютого 2009, 09:23

Уже в четвер парламент може приступити до питання про зміну членів уряду.

"Імовірно, у четвер ми приступимо до кадрових питань", - сказав голова фракції БЮТ Іван Кириленко в інтерв'ю "Дело".

"Однак уже у вівторок ми поставимо на голосування питання про відставку міністра фінансів Віктора Пинзеника. Думаю, що парламент підтримає це звільнення", - додав він.

Кириленко підтвердив, що кадрові питання обговорювалися на закритому засіданні за участю прем'єра Юлії Тимошенко і керівництва БЮТ, а також голови фракції "НУ-НС" Миколи Мартиненка в минулу п'ятницю.

"Але усе ще у стадії переговорів. Ми шукаємо серед представників коаліції найбільш сильних, знакових особистостей, які могли б посилити той чи інший напрямок. Це тривалий процес, оскільки до складу коаліції входять три політичні сили. Відповідно, є квоти трьох суб'єктів. Якщо та чи інша кандидатура за квотою однієї з політичних сил слабша, може відбутися обмін квотами", - сказав він.

За його словами, у п'ятницю від Мартиненка "не звучало жодного прізвища".

"Це значить, що в їхньому колі ("НУ-НС") немає чітких домовленостей. А ми в БЮТ не можемо обговорювати кандидатури, поки серед "нашоукраїнців" немає єдиної думки. Ми не маємо права наполягати, квапити їх. У "НУ-НС" знають свої квоти: за ними вісім міністерств", - зазначив Кириленко.

Лідер фракції БЮТ також підтвердив, що Віталій Гайдук може стати міністром фінансів: "Так, звісно. Він розглядається в числі кандидатур".

На питання про те, чи будуть змінюватися міністри, які були призначені за квотою БЮТ, Кириленко відповів: "У середу відбудуться остаточні консультації. На сьогодні жодне питання не вирішене напевно. Я сподіваюся, що до середини тижня ми визначимося, оскільки кадрові торги надто затягнулися".

На питання щодо можливих кандидатур від блоку Литвина Кириленко зазначив, що "у фракції Володимира Литвина немає квот, але в нього є 20 голосів у залі парламенту, ми зобов'язані узгоджувати з ним кадрові призначення".

"Крім того, якщо уряд погодиться, ми, можливо, організуємо посаду віце-прем'єра з агропромислового комплексу на чолі з кимсь із Блоку Литвина", - сказав він, додавши: "Не в політичному забарвленні справа. Я сьогодні запитав у керівника аграрного комітету Верховної Ради, "регіонала" Миколи Присяжнюка, чи хоче він стати віце-прем'єром з АПК. Але він відмовився від цього!"

Кириленко також підкреслив, що всі кадрові рішення будуть прийматися "пакетом".

На запитання про те, чим викликано те, що "нашоукраїнець" Роман Зварич став підтримувати БЮТ, Іван Кириленко відповів: "Він зараз стоїть над усіма нами. Роман Михайлович очолив координаційну раду при коаліції і вирішує, які законопроекти потраплять до порядку денного кожного пленарного тижня".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...